Gemeubileerde appartementen huren

Laatste update: 17 juni 2022

het vinden van een gemeubileerde woning is een optie waar huurders vaak niet aan denken. Het kan soms enorm bijdragen aan het woongemak dat wordt aangeboden. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom een gemeubileerde huurwoning handig kan zijn. Een complete inrichting, nieuwe woning, en nieuwe plek in één van de grote steden kunnen voor sommigen goed uitpakken.

Het hebben van een tijdelijke woning

Stel dat je voor jouw werk ergens periodiek tijdelijk naartoe gezonden wordt om je werk daar uit te voeren. Als je dan op zoek moet naar een tijdelijke woonruimte, dan is het handig om niet constant te hoeven verhuizen met je hele inboedel. Voor de periode dat je dus niet bij je eigen huis kan zijn, is het vinden van een gemeubileerd appartement of woning ideaal geschikt. Door een tijdelijke woning te kiezen waarbij alles al gemeubileerd is, hoef je enkel alleen wat essentiële spullen mee te nemen, zonder dat je rekening hoeft te houden met een comfortabele bank, bed en dergelijke spullen. 

Voordelen gemeubileerd huren

Gemeubileerd huren zorgt ervoor dat je alle basis voorzieningen tot je beschikking hebt. Hierbij kun je dus denken aan een bed, bank, tafel, kasten, wasmachine en andere basisvoorzieningen. Het enige wat jij eigenlijk hoeft mee te nemen is je laptop, kleding en overige attributen die je zelf gebruikt. Mocht je namelijk een keer onverhoopt een tijdelijke woning nodig hebben, dan ben je in ieder geval van alle gemakken voorzien en kun je een echt thuisgevoel blijven ervaren. Daarom zijn gemeubileerde huurwoningen namelijk perfect geschikt voor expats.

Voor wie is een gemeubileerde woning geschikt?

Een gemeubileerde woning is geschikt voor mensen die een tijdelijke woonruimte nodig hebben vanwege verschillende omstandigheden. In dit geval kunnen we het best een profiel schetsen van een persoon die voor zijn werk naar een ander deel in het land moet, om voor een bepaalde periode zijn expertise de vrije loop te laten gaan. Als jij zo’n situatie voor jezelf herkenbaar vindt, dan is het goed dat je op zoek gaat naar een gemeubileerd appartement, studio, of woning. Een gemeubileerde woning huren is ook ideaal, aangezien je er meestal voor een korte looptermijn in zit. Bovendien ben je voorzien van vrijwel alle basisbehoeftes inclusief je bestek. Koffers hoeft amper volgepakt te zijn.

Voor wie is het niet geschikt?

Een gemeubileerde woning is niet per sé aan te raden als je op zoek bent naar een vast onderkomen waarbij je jouw eigen meubels wilt gebruiken. Dus, wees ervan op de hoogte dat een gemeubileerde woning al ingericht is. Mocht je daar wel vrede mee hebben, dan kun je kijken of het huren van een gemeubileerd appartement, flat of woning iets is voor jou. Geef daarom een relevant zoekopdracht door op Google, zodat je niet bij talloze verhuurders komt die je geen verlichting biedt op je vraag.

Als verhuurder een gemeubileerde woningen verhuren

Ook als verhuurder is het geen verkeerde zet om een gemeubileerde woning aan te bieden. Sinds er een grote toename aan expats naar Nederland komen, is het aanbieden van een comfortabele woning dat alle voorzieningen heeft best handig. Wel is het goed om te weten dat het een grote investering gaat zijn aangezien je de ruimte compleet moet inrichten met meubels en machines. Nu kun je je afvragen: “is hierdoor een gemeubileerde ruimte vele malen duurder dan een normale huurwoning?” 

Het antwoord hierop is dat er wel een zichtbare prijsverandering aanwezig is met een gemeubileerde huurwoning, maar daarom ook meer geschikt is voor mensen die een tijdelijke woning nodig hebben. Meestal is dat ook een vereiste in de voorwaarden. Voor een normale particuliere huurder zou het niet logisch zijn om meer te betalen terwijl kale huur even goed een optie is. Maar, om terug te komen op de vraag of een gemeubileerde huurwoning veel duurder is vergeleken met kale huur, er zit wel een verschil in prijs, maar het is niet dusdanig duur dat het belachelijk is. 

Gemeubileerde woning huren?

Wellicht is een gemeubileerde woning wel wat voor jou. Het huren van een gemeubileerde woning is namelijk wel een erg handige manier om tijdelijk comfortabel te kunnen wonen. Desondanks moet je jezelf wel afvragen welke woonsituatie het best bij je past. Mocht je veel voor werk moeten reizen, dan is dit de ideale manier om een tijdelijke woning te hebben. Uiteindelijk moet jij de keus zien te maken tussen een kale woning, gestoffeerde woning en/of gemeubileerde woning. Dus, zoals je weet zijn er vele voordelen verbonden aan een gemeubileerde woning. Kijk goed naar je wensen en sluit een akkoord.

 

Bent u op zoek naar een huurwoning? Zoek in 5.900 beschikbare huurwoningen
Zoek nu