Budget verhuisservice

Laatste update: 17 juni 2022

Verhuizen is een gebeurtenis waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Op het moment dat je weet dat je gaat verhuizen, is er de nodige voorbereiding voor nodig. Want wat zijn de vervolgstappen? Hoe kan je goedkoop verhuizen en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel kom je meer te weten hoe je met een bepaald budget kunt verhuizen.

Checklist verhuizen?

Voordat je überhaupt kan beginnen met verhuizen is het belangrijk dat je eerst alle voorbereidingen voor jezelf op een rijtje zet. Hoe doe je dat? Door een checklist te maken van alles wat je nog moet doen. Maak in words of een ander programma een lijstje met de naam checklist verhuizen en ga dan het volgende na:

  • Heb ik mijn nieuwe adres doorgegeven?

  • Heb ik mij officieel ingeschreven bij mijn nieuwe gemeente

  • Zijn alle verzekeringen op orde?

  • Heb ik genoeg verhuisdozen?

  • Heb ik verschillende verhuis offertes verzameld?

Dit zijn belangrijke punten die je moet onderzoeken. Belangrijke papieren kunnen niet ontbreken op fiscaal gebied. Een verhuizing doorgeven is erg van belang, anders kun je niet genieten van je nieuwe woning.

Hoe kan ik goedkoop verhuizen?

Er is natuurlijk een groot verschil tussen het inschakelen van een bekend verhuisbedrijf en alles regelen op eigen mankracht. Als je goedkoop wilt verhuizen, dan is het van belang dat je jouw familie en vrienden van tevoren vraagt of ze jou kunnen helpen. Je hebt namelijk talloze spullen die moeten worden ingeladen, en een goede voorbereiding is daar flink onderdeel van.

Je moet namelijk denken aan transport voor je spullen. Meubels, je moet ook meubels demonteren, een goede verhuiswagen hebben, een verhuisdag inplannen en eventuele snacks inslaan om wat energie voor je eigen verhuisteam te regelen.

Doe dus zoveel mogelijk zelf. Als dat uiteindelijk toch niet haalbaar lijkt te zijn, dan raden we het je aan om te kijken naar een budget verhuisservice die je kan ondersteunen met optimale dienstverlening. Je krijgt dan te maken met goed opgeleide verhuizers, maar moet wel rekening houden met beperkte mankracht.

Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf

Verhuizers helpen je op momenten waar jij dat niet kan. Tijdens de verhuizing kunnen de ervaren medewerkers op een rap tempo alles inladen. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt kun je kiezen of je klein transport wilt, of juist niet. Als je naar de grote steden verhuist, dan is het misschien handig om te kijken naar gemiddelde verhuiswagens.

Een ervaren verhuisbedrijf is gespecialiseerd in het inpakken, demonteren en installeren van je meubels. Maar, let wel, dat kan in kosten oplopen. Het kan dus goedkoper. Door wat meer onderzoek te doen naar verschillende bedrijven in Nederland, kun je offertes aanvragen van verschillende verhuisbedrijven en die met elkaar vergelijken. Vraag offertes altijd aan.

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

De prijzen kunnen erg variëren van elkaar. Er spelen namelijk een aantal factoren mee namelijk:

  • De afstand van het oude adres naar het nieuwe adres

  • Wat voor service je nodig hebt

  • Of je een verhuislift nodig hebt

  • Hoeveel medewerkers je nodig hebt

Met name de afstand en de hoeveelheid medewerkers is van groot belang. Je kunt zelf afstemmen wat je wilt doen tijdens de verhuizing. Je kunt samen met het bedrijf de verhuizing plannen en een afspraak maken om wie wat doet.

De gemiddelde kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf ligt tussen de 750 euro en 2.500 duizend. Afhankelijk van wat voor woning je hebt en wat voor type verhuizing kan de prijs dus erg variëren.

Waar moet je nog meer om denken?

Als je in zee gaat met een verhuisbedrijf, dan is het van belang om rekening te houden met de betaling. Er zijn verhuisbedrijven die je de mogelijkheid geven om met automatische overschrijvingen te werken. Kanttekening is wel dat je daar dus rekening mee moet houden.

Ook is het verstandig om te controleren of het handig is dat je een verhuislift gaat huren. Een verhuislift huren is namelijk heel erg handig. Als de spullen ingeladen ingeladen zijn, dan kun je jouw eigen huis snel inrichten. Hulp vragen is dus amper nodig, alhoewel je natuurlijk wel er voor wilt zorgen dat je met een nieuw huis, geen onnodige schade veroorzaakt met een apparaat.

Wat kan een verhuizer voor je betekenen?

Ze kunnen de inrichting van het huis voor je verzorgen, maar ook bijkomende zaken voorbereiden zoals het inpakken. Controleer daarom goed wat je zelf wilt doen, en wat je zou kunnen uitbesteden.

Met nieuwe bewoners als einddoel, is het van belang dat je verhuizing dus voorspoedig verloopt. Een verhuisbedrijf zorgt daarvoor, dus is het eigenlijk heel fijn om een proces te hebben dat soepel verloopt.

Met of zonder gesloten contactgegevens, de hulp die je krijgt blijft altijd persoonlijk. Dus, het is aan jou om te kijken of je een budget verhuisservice kan inschakelen, of niet. Een nieuwe woning en verhuizing kan namelijk erg spannend zijn. Een verhuizing kost namelijk altijd veel energie.

Bent u op zoek naar een huurwoning? Zoek in 9.132 beschikbare huurwoningen
Zoek nu