12 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
€ 0
€ 5000
1
8
Toon 12 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Sittard – 12 woningen te huur

Filter op:
ad
Sittard
Grootte
30 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 550/maand
Lees verder
Sittard
Grootte
68 m2
Slaapkamers
2
Type
Kamer
€ 950/maand
Lees verder
Sittard
Grootte
73 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 570/maand
Lees verder
Sittard
Grootte
146 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1350/maand
Lees verder
ad
Nette semi-studio met eigen badkamer te huur op een toplokatie in Lutterade
Geleen
Grootte
35 m2
Slaapkamers
1
Type
Studio
€ 835/maand
Lees verder
limburg
Grootte
52 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 1250/maand
Lees verder
Sittard
Grootte
15 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 310/maand
Lees verder
ad
Sittard
Nieuw!
Grootte
80 m2
Slaapkamers
2
Type
Kamer
€ 745/maand
Lees verder
Sittard
Grootte
92 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1275/maand
Lees verder
Sittard
Nieuw!
Grootte
34 m2
Slaapkamers
2
Type
Huis
€ 1020/maand
Lees verder
ad
Apartment for rent inSittard
Sittard
Grootte
48 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 453/maand
Lees verder
Wielewaalstraat - HouseHunting
sittard
Grootte
12 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 315/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Sittard

De stad Sittard is gelegen in de Nederlandse provincie Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland. Sittard grenst in het oosten aan Duitsland en ligt in het centrum van de stad ongeveer 45 meter boven de zeespiegel. Als gevolg van de nabijheid van Duitsland spreken veel inwoners niet alleen vloeiend Nederlands, maar ook Duits. In dit opzicht is Sittard echt een mix van verschillende Europese culturen die vreedzaam samenleven.

Huur een Appartement in Sittard

Een appartement huren in Sittard geeft u alle vrijheid om te genieten van het Limburgse platteland. Maastricht en Maasmechelen in België zijn dichtbij. Bezoekt u liever Duitsland dan zijn Horny Kirchen en Aken niet ver. Sittard zelf zijn ook veel plaatsen te bezoeken zoals de Basiliek van O.L.Vrouw van het Heilig Hart museum en conservatorium. Ook na het carnaval is het Kollenbergse begrafenisritueel van het masker. De Auveleberg is een oude Romeinse grafheuvel die ook zeker een bezoek waard is. Een appartement huren in Sittard geeft een grote verscheidenheid aan culturele en leuke uitstapjes. Een appartement huren in Sittard heeft ook veel te bieden als u van winkelen houdt. De Begijnhofstraat, Limbrichterstraat, Waterloo en City voor zijn historische winkelstraten met een gezellige sfeer. Een appartement huren in Sittard is nooit saai. Rondom de Historische markt zijn vele cafés en terrasjes. Sittard heeft nog steeds de imposante stadswallen maar ook herinneringen aan de bekendste persoon uit Sittard; namelijk Toon Hermans.

Kun je Makkelijk een Appartement Vinden in Sittard?

Sittard ligt dicht bij twee grenzen en niet ver van Maastricht met zijn enorme aantrekkingskracht op de buurlanden. Het is daarom niet eenvoudig om een appartement te vinden. Geen probleem echter, Sittard kent vele buurten binnen de stadsmuren maar ook in de gehuchten daarbuiten en in de oude volkswijken van de Staatsmijnen.

Dingen Die je Kunt Doen in Sittard

Als u zich verder wilt verdiepen in de geschiedenis van de stad Sittard kunt u op verschillende plaatsen terecht. De bekendste zijn de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart , de Sint-Pietersstoel en de Antiochiëkerk . Daarnaast zijn ook de historische panden opvallend, je vindt ze overal in het centrum van Sittard . Naast de unieke bezienswaardigheden kunt u ook ideaal winkelen in Sittard. De markt is een goed startpunt als u een middagje wilt shoppen in het centrum. Overigens vindt u op de markt ook diverse cafés en eetcafés waar u even lekker een drankje kunt doen of een hapje kunt eten.

Tot Rust Komen in Sittard

Na een drukke middag winkelen of sightseeing is een bezoek aan het stadspark een goede plek om tot rust te komen. In het park kunt u niet alleen wandelen, maar ook een bezoek brengen aan de roeivijver. Het zwemmeer is een prachtige vijver in het midden van het stadspark. Als het mooi weer is kunt u in het park picknicken, fietsen of wandelen. Gaat u kiezen voor een appartement in Sittard , dan zult u al snel genieten van misschien wel alle bezienswaardigheden en rustpunten !

Wilt u een huis huren in Sittard. dan moet u eerst bepalen in welke wijk u wilt wonen in de stad. Wilt u woningen huren in het centrum van Sittard , bekijk dan het aanbod van woningen in de wijk Sittard-centrum . Andere geliefde wijken zijn Limbrichterveld , Ophoven , Baandert en Vrangendael . In al deze wijken kunt u appartementen en woningen Sittard huren. Bepaal eerst welke huurwoning het beste bij u past. Wilt u huizen te huur in Sittard met een grote oppervlakte of kunt u volstaan met een kleine studio. Sittard staat open voor ieder publiek, het maakt niet uit of u een student bent of een appartement met uw partner wilt huren. In Sittard behoort alles tot de mogelijkheden !

Buurten in Sittard

Sittard heeft veel leuke buurten waar een mooi huurobject gescoord kan worden. Laten we eens verder inzoomen op deze buurten.

Limbrichterveld

Waarschijnlijk de belangrijkste buurt voor studenten is de Limbrichterveld. Het is een oude negentiende-eeuwse wijk, wat te zien is aan alle historische straten en gebouwen. Als je ervoor kiest om hier te wonen, zul je ervaren hoe het is om in een typisch Nederlandse negentiende-eeuwse wijk te wonen! Veel van de studentenwoningen zijn zelfs in het bezit van een eigen tuin! Het populairste park ligt ook in deze buurt. Iedere inwoner, student, gezin of bejaarde, gaat naar het park als het voorjaar begint te worden. Het is een heerlijke plek om samen met je medestudenten te picknicken, of om je studieboeken mee te nemen en studeren te combineren met zonnebaden.

Ophoven

Ophoven is een rustigere wijk die iets verder van het centrum ligt en waar vooral jonge stellen en gezinnen wonen. Aan de andere kant kunnen studenten hier goedkope kamers vinden in behoorlijk grote accommodaties. Hoewel het wat verder van het stadscentrum ligt, is het aan de andere kant dicht bij de universiteit en enkele faculteiten.

Baandert en Vrangendael

De twee buurten Baandert en Vrangendael zijn zo met elkaar vergroeid dat de meeste mensen spreken van Bavrang. Veel studenten kiezen ervoor om hier te wonen vanwege de goede ligging; het stadscentrum ligt op slechts vijf tot tien minuten fietsafstand. Een ander positief aspect is de relatief lage woningprijs. Dan is er ook nog een groot winkelgebied met een discountsupermarkt, ideaal voor studenten met een budget! Daarnaast zijn er veel Aziatische invloeden in de buurt, want de grootste Aziatische supermarkt van Sittard is hier gevestigd.

Kempehof

Met een fietsafstand van twintig minuten zijn verschillende wijken het minst populair onder studenten om in te wonen. Als je echter in een van deze buurten een woning vindt, zit je dicht bij een groot recreatiegebied. Op Kempehof worden allerlei soorten sportcursussen aangeboden, van zwemmen en schaatsen tot tennis en muurklimmen. Andere faciliteiten op het complex zijn een zwembad, een kartbaan en een golfbaan. Als u van sport houdt, zult u dit gebied vast geweldig vinden!

Leyenbroek

Leyenbroek omvat het hele gebied binnen en rondom het centrum.

Zoals u misschien al kunt raden, is het stadscentrum het meest levendige en bruisende gebied van de stad. Accommodaties in het midden van het centrum zijn doorgaans iets duurder in vergelijking met andere wijken. Ondanks de prijs, bent u op loopafstand van alle bars en winkels die Sittard rijk is.


Lees meer over huren in Sittard!

Start direct uw woningzoektocht op Rentola om zo snel mogelijk een huurwoning te vinden. Houd er rekening mee dat in sommige delen van de stad de vraag zeer groot kan zijn. Wij raden u aan onze Zoek Agent te gebruiken om direct en snel e-mails over nieuwe woningen in Sittard te ontvangen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Sittard is € 830. De prijzen variëren van € 310 tot € 1.350. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 830.

Dit is de huur die wordt vastgesteld vanaf de liberaliseringsdrempel (2022) van 763,47 euro per maand tot de maximumdrempel van 950 euro per maand. Is de huur lager dan de liberalisatiedrempel, dan worden deze woningen als sociale woningen aangemerkt.

Er zijn 12 vrijkomende huurwoningen in Sittard op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Sittard onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"sittard","title":"Sittard"}
sittard