12 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
€ 0
€ 5.000
1
8
Toon 12 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Gouda (2801) - Bekijk alle beschikbare huurwoningen in Gouda (2801) hier.

Filter op:
 
Bell
Oops! De woning waar je naar op zoek was is al verhuurd 🙁

Hier zijn nog meer woningen die je wellicht leuk vindt in Gouda. Succes met het vinden van een nieuwe woning!

Gouda
Grootte
120 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 980/maand
Lees verder
Gouda
Grootte
120 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 980/maand
Lees verder
Turfmarkt, Gouda, Nederland
Haaglanden
Grootte
260 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 2.850/maand
Lees verder
Gouda
Grootte
121 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 1.201/maand
Lees verder
Burgvlietkade, Gouda, Nederland
Haaglanden
Grootte
155 m2
Slaapkamers
4
Type
Huis
€ 1.750/maand
Lees verder
Gouda
Nieuw!
Grootte
122 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 973/maand
Lees verder
Gouda
Grootte
49 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1.150/maand
Lees verder
Gouda
Nieuw!
Grootte
65 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 925/maand
Lees verder
Gouda
Nieuw!
Grootte
123 m2
Slaapkamers
5
Type
Huis
€ 973/maand
Lees verder
Gouda
Grootte
70 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 1.350/maand
Lees verder
Gouda
Nieuw!
Grootte
88 m2
Slaapkamers
1
Type
Huis
€ 1.550/maand
Lees verder
Gouda
Grootte
65 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 850/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten
 

Huren in Gouda

Gouda is een historische stad in de provincie Zuid-Holland. De meeste toeristen bezoeken Gouda om de kaasmarkt te bekijken en de wereldberoemde kaas te proeven.

 De stad, gelegen tussen de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel, gaat terug tot de 12e eeuw toen de turfwinning de belangrijkste economische activiteit was. In de 13e eeuw werd een kanaal aangelegd, dat de Gouwe verbond met de Rijn in het noorden. Bovendien werd ten zuiden van de nederzetting een haven aangelegd aan de samenvloeiing van de Gouwe en de Hollandse IJssel. Dit luidde een tijdperk van welvaart in voor de stad, aangezien het een belangrijke scheepvaartroute werd tussen Vlaanderen en Frankrijk, en de rest van Holland. Tegenwoordig is Gouda vooral bekend om zijn kaas, stroopwafels, het prachtige 15e-eeuwse Stadhuis en de prachtige Sint-Janskerk.

Buurten in Gouda

Gouda heeft betaalbare buurten waar het prettig vertoeven is in een mooi huurhuis. Hieronder staan enkele buurten in Gouda omschreven met verdere details

Nieuwe Markt en omgeving

Behalve dat het midden in alle actie ligt, is de Nieuwe Markt buurt ook zeer beloopbaar en heeft het groene ruimten, parken en wandelmogelijkheden in de buurt. Gouda ligt in je achtertuin, en er zijn niet veel wandelingen in Gouda die daaraan kunnen tippen. Er is een hoge concentratie van yoga studio's, sap bars, en funky shopping in de Nieuwe Markt buurt, maar het zijn de bars en wereldklasse dineren die het op de kaart zetten.

De Baan en omgeving

De Baan ligt ongeveer vijf kilometer ten noorden van het centrum van Gouda en ze hebben verschillende stationhaltes. Dat betekent dat je kunt vertrouwen op de tram voor het dagelijkse woon-werkverkeer. (Plus, het is dicht genoeg bij het centrum om te fietsen tijdens de warmere maanden.) Huizen te huur in De Baan zijn betaalbaarder dan in het centrum en  je zult in staat zijn om te kiezen uit historische eengezinswoningen en nieuwere appartementen en appartementen.

Als je nieuw bent in het gebied en in Gouda gaat werken, zal verhuizen naar de stad je helpen om sneller de kneepjes van het vak te leren. De Baan ligt dichtbij het centrum, maar de stad is klein genoeg dat je overal vrij snel naartoe kunt fietsen of rijden. De Baarn is een meer betaalbare optie, hoewel het technisch gezien niet in Gouda ligt

Turfmarkt en omgeving

De Turfmarkt, gelegen net ten noorden van Gouda, is een eclectische gemeenschap vol met karakter en sfeer. Bij de Turfmarkt vindt u alles van lekker eten en entertainment tot coffeeshops en bakkerijen. Gezellige, met bomen omzoomde buurten bevinden zich op loopafstand van de stadskern van Gouda, waar je ook herenhuizen, huurhuizen en loft appartementen vindt. Goed onderhouden buurtparken en een zeer gerespecteerd schoolsysteem maken de Turfmarkt tot de bestemming bij uitstek voor zowel gezinnen als jonge professionals.

Raam en omgeving

De wijk Raam ligt tussen het centrum en de Turfmarkt en is de thuisbasis van een kunstzinnige mix van gezinnen, jonge professionals, ambachtslieden en eigenaren van kleine bedrijven. Buurten gelegen aan weerszijden van Gouda achter lokale winkels en restaurants geven de stad een schilderachtig, buurtgevoel. Duplexen, eengezinswoningen, appartementen en lofts maken allemaal deel uit van de mix van huurmogelijkheden. Raam biedt bewoners een snelle en gemakkelijke toegang tot het centrum van Gouda.

Nieuwe Park-Oost

Ongeveer 2 kilometer ten noordwesten van het centrum van Gouda ligt de buurt Nieuwe Park. De Nieuwe Park omgeving is de thuisbasis van zowel huurwoningen als vele appartementen en andere huurmogelijkheden. Van het charmante centrum van Gouda tot de winkelstraten bieden gezinnen al het gemak en comfort dat verwacht wordt van een van de beste gemeenschappen van Gouda. Nieuwe Park staat bekend om zijn bekroonde schoolsysteem, veilige buurten en seniorenvoorzieningen. Het centrum van Gouda is vanuit Nieuwe Park is goed bereikbaar via binnenwegen.

Nieuwe Park-West

Aan de westkant van de stad Gouda ligt de buurt Nieuwe Park-West. Nieuwe Park-West heeft veel historische huizen in buurten vlakbij het winkelgebied en huurwoningen waaronder duplexen, huurhuizen, appartementen en flats, allemaal op loopafstand van lokale winkels, restaurants, parken en een historisch theater. Nieuwe Park-West heeft een kleinstedelijke aantrekkingskracht die aantrekkelijk is voor bewoners van alle leeftijden, maar is vooral aantrekkelijk voor jonge gezinnen, gezien het bekroonde schoolsysteem en de verscheidenheid aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Boerhaavekwartier

Boerhaavekwartier, één van de vier buurten in het gebied, is de perfecte combinatie van betaalbaarheid en dichtheid dankzij een voorraad van goed onderhouden eengezinswoningen. Het raakt de sweet spot tussen buren die ofwel grootse, dure huizen hebben of problemen met leegstand. In het Boerhaavekwartier kunnen aantrekkelijke, bescheiden huizen worden gehuurd voor ongeveer 100 euro per vierkante meter.

Het Boerhaavekwartier deelt ook alle voorzieningen die beschikbaar zijn op een van de meest levendige commerciële stroken van de stad. Daar vind je een aantal bedrijven catering aan uw mode en eten / drinken behoeften. Bovendien zijn er spannende projecten in het verschiet; kijk uit naar de herontwikkeling van oude buurten en het nieuwe straatwerk - dat deze zomer klaar moet zijn - om de beloopbaarheid te verbeteren. En als je er eenmaal woont, zul je de verschillende eettenten niet willen missen.

Groenhovenkwartier

Het Groenhovenkwartier is een uitgestrekt deel van de stad, bestaande uit gentrificerende buurten en meer arbeidersbuurten.

Maar wat dit deel van de stad verenigt - en wat de grootste aantrekkingskracht blijft houden - is de grote gastarbeiders gemeenschap. Het meest zichtbare teken hiervan is klein Marokko, een kleine commerciële strook gevuld met Marokkaanse restaurants, bakkerijen en winkels die populair zijn bij toeristen en waar onlangs een gedeelde straat werd aangelegd. Maar waag je verder naar het westen, en verder, dan vind je de authentieke Marokkaanse keuken in tientallen restaurants met het beste eten van de stad.

Het is ook een actief en groeiend deel van de stad. Kleurrijke muurschilderingen omzomen de gebouwen langs de wegen en de dichte woon straten vullen zich met mensen op feestdagen. Het Groenhovenkwartier is een van de best onderhouden en leukste buurten van de stad. En het Groenhovenkwartier staat op het punt om nog beter te worden; een door de stad ontwikkeld buurtontwikkelingsplan wil de dichtheid verhogen, voorzieningen aan de buurt toevoegen en het vrachtverkeer vanaf de nabijgelegen wegen verminderen. 

Het Groenhovenkwartier, een kleinere buurt in het zuidwesten, is gestaag duurder geworden - hoewel nog steeds niet zo veel als nabijgelegen buurten. Maar ga je verder naar het westen dan vind je 100-jaar oude huizen die verhuurd worden voor 1,000 euro per maand en verkocht worden voor minimaal 300,000. euro.


{"slug":"gouda","title":"Gouda"}
gouda
×

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

Klik hier

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Wacht even... Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT