Verberg filters
€ 0
€ 5.000
1
8
Toon 0 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken
Toon 0 resultaten

Huurwoningen in Dronten (8251) - Bekijk alle beschikbare huurwoningen in Dronten (8251) hier.

Filter op:
Bell
Oeps! We konden geen huurwoningen vinden met deze zoekopdracht.

We konden geen huurwoningen vinden in Dronten op het internet.

Wilt u op de hoogte worden gesteld van zodra wij huurwoningen hebben gevonden?

Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Dronten

In het midden van Flevoland vind je de stad Dronten. De hele noord- en oostkant van de stad ligt aan het water van het Veluwemeer en de andere twee kanten worden omringd door groen. Via de A6 is de randstad gemakkelijk te bereiken, maar ben je ook snel in de groene gebieden van de Veluwe. De buurten staan erom bekend dat ze ruimtelijk zijn en dat het voor huurders nog mogelijk is om een woning voor een aantrekkelijke prijs te vinden. In dit artikel vind je alle informatie over de markt voor huurwoningen in Dronten, zodat jij goed voorbereid op zoek kan gaan.

Sociale huurwoningen in Dronten

Het aantal mensen dat in Dronten op zoek is naar een sociale huurwoning, is in de afgelopen jaren drastisch gestegen. In 2016 stonden er nog 1880 woningzoekenden ingeschreven en in 2020 was dat aantal opgelopen tot 4600. De gemiddelde tijd dat iemand in Dronten nu naar een sociale huurwoning zoekt, ligt rond de 2,5 jaar, terwijl de gemeente een maximale zoektijd van 2 jaar nastreeft. Om aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen, heeft de gemeente Dronten een aantal plannen.

In de eerste plaats gaat de gemeente een jaar lang korting geven op bouwgrond als daar sociale huurwoningen op gebouwd gaan worden. Dit moet ervoor zorgen dat nieuwe bouwplannen worden gestimuleerd. De voorwaarden van het project zijn dat de woningen voor maximaal €442 per maand worden verhuurd aan jongeren met een leeftijd tot 23 jaar. Deze korting is ook in 2019 en 2020 toegepast, maar toen heeft niemand er gebruik van gemaakt. De gemeente denkt dat dat is omdat de meeste bouwplannen meer dan een jaar nodig hebben om volledig ontwikkeld te worden.

Ten tweede liggen er ook een aantal plannen klaar voor nieuwbouwwoningen. Aan het stationsplein worden 60 nieuwe woningen gebouwd en 24 woningen in het Palet en 27 appartementen aan de Lijzijde. Er komen ook 54 nieuwe woningen voor senioren, die ervoor moeten zorgen dat er meer doorstroom komt in de eengezinswoningen in Dronten. Daarnaast is er ook een commerciële investeerder die in het Hanzepark 50 nieuwe huurappartementen gaat bouwen, waarvan er 34 een huurprijs onder de toeslaggrens hebben.

Wonen in het Hanzekwartier in Dronten

Vanuit de nationale overheid is er een budget vrijgemaakt waarmee de bouw van de woningen in het Hanzekwartier versneld moet worden. Het gaat om 4,9 miljoen euro die zal worden gebruikt om ruim 800 woningen te bouwen tussen de Handelsweg en de Lage Vaart. Het is de bedoeling dat bijna 90% van deze woningen een maandelijkse huur van ten hoogste €1000 zal hebben. 

De lage huurprijzen zorgen ervoor dat het project hogere kosten heeft dan opbrengsten, maar de gemeente van Dronten heeft al toegezegd dat zij het tekort zullen aanvullen vanuit de begroting. De bouw van het project begint dit jaar en er is nog geen specifieke opleverdatum vastgesteld. Een van de voorwaarden van de subsidie is dat het project binnen een termijn van 10 jaar moet worden afgerond.

Nieuwe woningen in Dronten

De eerste inwoners zijn pas in 1962 in Dronten gesetteld en sindsdien is de plaats gaan groeien. Veel voorzieningen, zoals het centraal station uit 2012, zijn nog relatief nieuw. Als je in Dronten een woning wil gaan huren, kan dat zowel voor- als nadelen hebben. De kans is namelijk groot dat je een woning kan vinden die relatief nieuw en goed onderhouden is. Anderzijds is Dronten wel een stad die weinig geschiedenis heeft. Als jij het belangrijk vindt om op een plek te wonen die historische gebouwen en een rijk verleden heeft, dan is Dronten waarschijnlijk niet de meest geschikte plek voor jou.


{"slug":"dronten","title":"Dronten"}
dronten
×

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

Klik hier

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Wacht even... Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT