Verberg filters
€ 0
€ 5.000
1
8
Toon 0 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Cuijk (5431) - Bekijk alle beschikbare huurwoningen in Cuijk (5431) hier.

Filter op:
Bell
Oeps! We konden geen huurwoningen vinden met deze zoekopdracht.

We konden geen huurwoningen vinden in Cuijk op het internet.

Wilt u op de hoogte worden gesteld van zodra wij huurwoningen hebben gevonden?

Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Cuijk

Volgens de gemeente Cuijk kan je in het dorp terecht om te leven en te genieten als je op zoek bent naar stadse drukte, maar ook als je het liever rustig hebt. Het natuurgebied de Maasheggen bij Cuijk heeft een beveiligde status van UNESCO gekregen en ook de ongekroonde Kraaijenbergse Plassen zijn geschikt voor een ontspannen dagje uit. In Cuijk zelf vind je al veel voorzieningen, zoals een schouwburg en uitgaansgelegenheden en momenteel wordt er gebouwd aan een bioscoop. In dit artikel kan je lezen hoe het gesteld is met de markt voor huurwoningen in Cuijk.

De verdeling van sociale huurwoningen in Cuijk

In de Valuwe in Cuijk heeft de lokale woningcorporatie geëxperimenteerd met de toewijzing van woningen. Normaal werden de beschikbare woningen altijd vergeven aan de persoon met de langste wachttijd, maar bij het experiment moesten alle geïnteresseerden een motivatiebrief schrijven, waarin ze uitlegden waarom zij de woning graag wilde hebben.

Via deze weg kreeg de woningcorporatie niet alleen minder reacties (alleen van mensen die echt geïnteresseerd waren), maar konden ze ook beter inzichtelijk maken wie de juiste woonwensen had voor de woning. Alle woningen die op deze manier zijn toegewezen waren onderdeel van een complex, waardoor het ook makkelijker werd om een groep bewoners te selecteren die allemaal een vergelijkbare levensstijl hebben. Daarmee probeert de woningcorporatie zo veel mogelijk te stimuleren dat de bewoners het met elkaar kunnen vinden en daardoor meer plezier uit hun woning halen.

Vernieuwingen in Cuijk

De buurt ‘De Valuwe’ was rond 1960 de eerste buurt die moest zorgen voor uitbreiding van het dorp Cuijk. Door de jaren heen is de buurt flink verouderd en daarom heeft de gemeente Cuijk besloten om een herstructureringsplan op te stellen. Er zijn 250 woningen gesloopt en daarvoor zijn 210 nieuwe sociale huurwoningen teruggeplaatst. Ook de indeling van de straten is aangepakt, waardoor de buurt nu ruimer is opgezet.

De herstructurering is begonnen in 2010, en in die periode werd er bij nieuwbouw nog niet zo veel rekening gehouden met duurzaamheid als vandaag. Van alle sociale huurwoningen in de wijk, zijn er 41 BENG-woningen, wat staat voor bijna energieneutrale gebouwen. Deze woningen hadden toen ten minste een energielabel A+, maar voldoen niet meer altijd aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden. De woningen in De Valuwe zijn dus wel redelijk nieuw, maar niet volledig duurzaam.

Een deel van de sociale huurwoningen zijn afkomstig van een prefab concept, waarbij de woningen voor een groot deel in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op locatie in elkaar worden gezet. Voor het in elkaar zetten van zo’n woning zijn gemiddeld 60 dagen nodig en daardoor konden de woningen op hoog tempo worden gerealiseerd. In 7 maanden tijd zijn er 41 nieuwe sociale huurwoningen bijgekomen. Hierdoor blijven de kosten laag en houdt de beheerder marge over om winst te maken op de verhuur van de woningen.

Het pand waarin voorheen de Jozefkerk gevestigd was, is omgebouwd tot een centraal punt in de buurt van waaruit verschillende activiteiten worden georganiseerd. De bewoners uit de wijk kunnen elkaar in het pand ontmoeten en er worden met regelmaat activiteiten en cursussen aangeboden. Vanuit het pand wordt ook de wijkverpleegkunde georganiseerd.

Tot slot zijn ook de groenvoorzieningen in de buurt op de schop gegaan. In de oude situatie was al het groen verdeeld over verschillende plekken in de buurt en in de nieuwe situatie is daar een centraal park bij gekomen. Dit park staat centraal in de buurt en is groot genoeg om een wandeling in te kunnen maken.

De skyline van Cuijk

De nieuwe buurt Cuijkse Cantheelen, tussen de Maas en de binnenstad van Cuijk, heeft op dit moment 4 woontorens die het aangezicht van de stad voor een groot deel bepalen. De woontorens zijn zo populair, dat er nog een bij zal worden geplaatst. Op de bouwgrond naast de woontoren Minerva is namelijk nog genoeg ruimte voor een extra woontoren. De nieuwe woontoren krijgt ook 9 verdiepingen, waardoor er in één klap veel nieuwe huurwoningen in Cuijk bij komen. De verwachting is dat de toren over 2 jaar klaar zal zijn voor de eerste bewoners. 

{"slug":"cuijk","title":"Cuijk"}
cuijk
×

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

Klik hier

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Wacht even... Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT