Als je met mensen praat over wat zij belangrijk vinden met betrekking tot het beoordelen van een land of een stad, zijn er waarschijnlijk veel verschillende factoren die een rol spelen.
Bij Rentola werken we elke dag met mensen die aan het verhuizen zijn en wisselen we informatie uit over bepaalde steden en gebieden, in al onze markten. Deze dagelijkse interacties hebben geleid tot het opstellen van deze Kwaliteitsindex en ranglijst van de 12 provincies in Nederland. De Kwaliteitsindex is gebaseerd op 8 categorieën die verschillende aspecten van het kwaliteit van het leven beoordelen
Onze Kwaliteitsindex rangschikt de provincies van Nederland aan de hand van de volgende categorieën:
- Huisvestingskosten
- Criminaliteit
- Nieuwe Aankomsten
- Economie
- Vrije tijd en cultuur
- Gezondheid
- Onderwijs
Methodologie
Alle gegevens zijn verzameld en verwerkt door "Centraal Bureau voor de Statistiek", OESO en Statista. Voor elke databron zijn de laatst beschikbare gegevens gebruikt. Voor de indexering van de gegevensbronnen in kwestie is gebruik gemaakt van een minimale-maximale normalisering.
Deze indexeringsmethode maakt het mogelijk alle soorten gegevens om te zetten in een waarde tussen 1-10, waarbij 1 staat voor de laagste / slechtste waarde en 10 voor de hoogste / beste waarde binnen de categorieën in kwestie. Dit betekent dat hoe hoger de score van een provincie is, hoe beter deze is in vergelijking met de andere.
-
Huisvestingskosten
Het gemiddelde totale (netto) bedrag dat wordt uitgegeven aan huisvesting zoals huur of hypotheek, inclusief bijkomende woonlasten zoals onroerendezaakbelasting, betaalde premies voor woonverzekeringen, rioollasten, gas, water en elektriciteit en onderhoud.
Centraal Bureau voor de Statistiek en Statista -
Criminaliteit
Het totaal aantal geregistreerde misdrijven in de provincie, gedeeld door het aantal inwoners.
Centraal Bureau voor de Statistiek and Statista -
Nieuwe Aankomsten
Het aantal mensen dat naar deze provincie verhuist, vanuit Nederland. Immigratie is buiten beschouwing gelaten, omdat wet- en regelgeving van invloed kan zijn op de aantallen.
Centraal Bureau voor de Statistiek -
Economie
Vergelijking van het BBP per hoofd van de bevolking van de provincie, waarbij ook rekening is gehouden met het werkloosheidspercentage.
Regionale statistieken van de OECD -
Vrije tijd en cultuur
Het aantal beschermde monumenten, culturele locaties en UNESCO-werelderfgoedlocaties. Ook het gemiddeld aantal culturele locaties binnen 50 km is gerangschikt.
Centraal Bureau voor de Statistiek -
Gezondheid
Vergelijking van de levensverwachting en het aantal huisartsenpraktijken/ziekenhuizen binnen 5 km.
Centraal Bureau voor de Statistiek and Statista -
Onderwijs
Vergelijking van de arbeidsparticipatie, het opleidingsniveau en het aantal vroegtijdige schoolverlaters en NEET
Regionale statistieken van de OECD